Led extraljus på lastbilen gör körningen till en fröjd

När jag började som lastbilschaffis så fanns det inga extra lampor på bilarna att ens tala om. Ja, fanns gjorde det ju, men att lysa gjorde dom ju inte. Det absolut viktigaste när jag är ute och kör med lastbilen, förutom det gamla goda säkerhetsbältet, är lamporna. Jag kan inte räkna hur många gånger det hade kunnat gå riktigt illa på grund av vilt och halka, om jag inte haft bra belysning på kärran.

Sist när jag var inne i garaget för en genomgång och uppiffning så passade jag på att be dem montera ytterligare 6st led extraljus ovanför hytten. Jag har ju sedan innan ett gäng nedanför hytten, men dom är mest för stil med sina orange positionsljus. Jag behövde lampor i fronten som verkligen gör skillnad när jag är ute i skog och mark, stor som liten väg.

Jag satsade på Ljusgiganten som källa för de lampor jag klickade hem. Sortimentet kändes brett och det var lätt att hitta det som passade mig bäst (var bara intresserad av 9” lampor nämligen). Dom led extraljusen jag beställde levererades dagen efter direkt till verkstaden. Jag valde en uppsättning med dubbel uppsättning positionsljus (orange och vit) och valde att koppla på dom vita som standard. I övrigt tänds hela lampan upp väldigt fint och jag blev faktiskt överraskad första gången jag provkörde lyktorna.

Jag hade en körning direkt efter verkstadsbesöket, så jag styrde kosan norrut direkt. Nu i vintertid tog det inte många mil förrän det började bli mörkare och det var dags att tända upp mina nykomlingar. Jag blev så otroligt häpen. Ljusbilden var bred och fin ut i vägrenen. Jag hade specifikt bett dom på kundtjänst att ge mig ett extraljus som inte kastar ljuset upp i grantopparna (om ni är yrkesförare så vet ni vad jag talar om). Dessa lampor hade inte tillstymmelse av spilljus utan det var jämnt och fint med både bredd och längd. Vid möte var det inga problem att hinna blända av i tid, och vid röresle i vägkanten så var det inte svårt att lägga ett vakande öga innan färden fortsatte.

Det jag gillade allra mest är att lamporna inte gav det här blåa ljuset som gör att man nästan känner sig blind efter att ha bländat av. Det kan ju visserligen ha något att göra med min Scanias originallyktor också, men oavsett så kändes det fint att det var en bra övergång mellan helljus och extraljus.

Stort plus till dessa led extraljus och stort plus till Ljusgiganten.